Terug naar beginpagina


Ethne’s Aquarellen

 

Ethne Bolle - Aquarelliste

Ethne Bolle-Drost (autodidact) werd op 31 mei 1947 in Hilversum geboren. Na haar aanvankelijke aspiraties als beroepspianiste (oud-leerlinge van George van Renesse) voelde zij zich meer en meer aangetrokken doof de wereld van de beeldende kunst, waarbij potlood, tekenpen en penseel favoriet bleken. Zij deed veel ervaring op, onder andere met illustratiewerk, zoals een serie Kerstkaarten (pentekeningen). Haar grafisch inzicht en gevoel voor detail kwamen goed te pas bij het graveren (met de diamant) van glaswerk.

Door het uitbeelden naar de natuur is Ethnes liefde voor het aquarelleren ontstaan, een techniek die zij alweer enkele tientallen jaren beoefent. Daarbij bleef zij haar vleugel trouw. Zij musiceert nog dagelijks, en toen zij bij het opruimen stuitte op een stapel oude, vergeelde en ‘stukgespeelde’ partituren, kwam zij op het idee om het thema muziek te verwerken in haar aquarellen. Deze ‘musiquarellen’ vormen het middelpunt van Ethne’s expositie die ook eerdere werken van haar bevat, zoals stillevens van bloemen en .... antiek.

Van Ethne’s werk werden posters en kaarten uitgegeven. Sinds ze in Australië woont, is ze ook kinderen gaan aquarelleren en bloemen uit eigen tuin.


Een overzicht van Ethne’s werk:

Terug naar boven